Ikkunoiden tummennus

Ikkunakalvot eristävät ikkunaa talvella

ikkunoiden tummennus talvella

Talvi tekee tuloaan ja kelit viilenevät. Suomalaisessa kotitaloudessa sähkönkulutuksesta menee keskimäärin yli puolet kodin lämmitykseen, selviää Vattenfallin tekemästä tutkimuksesta. 

Helpoin tapa vähentää sähkönkulutusta onkin yleensä lämmityskulujen pienentäminen. Kodin lämpötilan alentaminen asteella tai kahdella, ja kodin eristäminen ovat yleensä tehokkaita keinoja.

 

Ikkunakalvot eristävät ikkunaa ja auttavat pitämään lämmön sisällä

Myös autojen lämmitys lisää talvisin auton polttoaineen kulutusta. Ikkunat ovat niin autoissa kuin kodeissakin yleensä heikoimmin eristettyjä kohtia, ja tästä syystä lämpö pääsee pakenemaan helposti sisältä ulos ikkunan lävitse.

Vaikka tummennus- ja ikkunakalvot yleensä yhdistetäänkin auringon lämpösäteilyn torjuntaan, on niillä myös kylmyyttä torjuvia ominaisuuksia. Ikkunalasiin asennettu kalvo eristää ikkunaa ja estää lämpöä pääsemästä ulos. Kalvotetussa autossa ei tarvitse käyttää yhtä paljon lämmitintä, eikä lämpö karkaa ulos yhtä helposti.

Ikkunakalvo torjuu myös heijastuksia

Ikkunakalvo auttaa kylmyyden torjunnan lisäksi myös heijastuksien torjunnassa. Lumihanki heijastaa tehokkaasti auringon valoa ja voi olla jopa vaaraksi silmille. Vaaleakin tummennuskalvo vähentää heijastumia ja auttaa suojautumaan lumen aiheuttamilta heijastuksilta.

Onko talvella mahdollista kalvottaa ikkunoita?

Kyllä on. Myymämme kalvot kuivuvat jopa pienellä pakkaskelillä. Asennettaessa on kuitenkin hyvä olla lämmintä. Mikäli siis kiinteistön ikkunat kalvotetaan sisäpuolelta tai auton lasien tummennusta varten löytyy autotalli, ei ikkunakalvojen asentaminen talvella ole ongelma.

Muita tapoja eristää ikkunoita

Verhot ja sälekaihtimet ovat myös hyvä tapa eristää kodin ikkunoita. Auringon ollessa ylhäällä verhoja ja kaihtimia voi pitää auki, jolloin aurinko pääsee lämmittämään kotia. Vastaavasti auringon laskiessa kaihtimet ja verhot voi vetää kiinni, jolloin ne toimivat eristeenä ja auttavat pitämään lämmön sisällä. Ikkunakalvojen heikkoudeksi voidaankin laskea se, että ne torjuvat myös talvella auringon lämpösäteilyä.

Ennen talvea kannattaa lisäksi tutkia missä kunnossa kodin ikkunoiden ja ovien tiivisteet ovat. Vanhentuneet tiivisteet aiheuttavat usein kylmän vedon tunnetta asuntoon. Nopea tapa tutkia tarvitsevatko tiivisteet päivitystä on viedä palava kynttilä ikkunan reunojen lähelle. Mikäli liekki heiluu, johtuu se yleensä ikkunan reunojen läpi kulkevasta ilmavirrasta, joka kannattaisi tilkitä. Lisää tietoa ikkunoiden ja ovien tiivistämisestä löydät tästä Rakentajat.fi:n artikkelista.

 

Verkkokaupastamme saat tilattua laadukkaita ikkuna- ja tummennuskalvoja eri tarpeisiin. Asiakaspalvelumme palvelee ja auttaa ikkunakalvoihin liittyvissä kysymyksissä. Meidät tavoitat laittamalla sähköpostia osoitteeseen: info@tummennuskalvot.fi tai numerosta 0456959409.

Tuotteet