Auringonsuojakalvot ja muut ikkunakalvot kiinteistöihin

  Virallinen SkyFol-aurinkokalvojen maahantuoja

  Kalvot myös valmiiksi leikattuna omilla mitoilla

  Nopea toimitus Tampereen varastolta

Auringonsuojakalvot ja näkösuojakalvot kiinteistöihin

Meiltä löydät laajan valikoiman lämpösäteilyä torjuvia auringonsuojakalvoja, näkösuojakalvoja ja muita ikkunakalvoja kiinteistöjen ikkunoihin. Apua sopivan kalvon valintaan saat myynniltämme numerosta 0456959409 ja sähköpostilla osoitteesta info@tummennuskalvot.fi

Auringonsuojakalvon ei tarvitse olla tumma

Kalvon rakenne tekee lämmöntorjunnan

Nykyaikainen auringonsuojakalvo voi olla lähes läpinäkyvä ja silti torjua tehokkaasti lämpösäteilyä. Tummuutta paljon tärkeämpi tekijä auringon infrapunasäteilyn torjunnassa on kalvon mahdollinen metallisoitu- tai keraaminen rakenne. Lämpösäteilyn vähentämiseksi sinun ei siis tarvitse muuttaa ikkunoiden ilmettä olennaisesti tai luopua täysin sisälle saapuvasta valosta. Näet neutraalin haaleat auringonsuojakalvomme tästä.

Näkösuojaa kiinteistöihin

Heikennä näkyvyyttä ulkoa sisälle

Näkyvyyden estäminen ulkoa sisälle päin on yleinen syy hankkia ikkunakalvot kodin tai muun kiinteistön laseihin. Tämä onnistuu tehokkaasti niin tummennus- kuin peilikalvoillakin. Tällöin kyseessä on kaksisuuntainen peili, joten valotus vaikuttaa kalvon toimintaan olennaisesti — kalvo heikentää näkyvyyttä kalvon valoisammalta puolelta pimeämmälle puolelle. Dual Reflective (DR) sarjan kalvot parantavat näkyvyyttä sisältä ulos — myös pimeällä . Pyydä tarvittaessa konsultointia myynniltämme.

Helpota asennusta

Tilaa kalvot omilla mitoilla

Pyydä meiltä tarjous ikkunakalvoista omilla mitoillasi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@tummennuskalvot.fi. Leikkaamme kalvot omalla leikkurillamme Tampereen tuotantotiloissa.

Yksinkertainen asennus saippualiuoksen avulla

Tasolasikalvojen asentaminen on helppoa:

  1. Kalvon liimapinta avataan poistamalla sen pinnalta suojakerros, jonka jälkeen saippualiuosta (1/2 korkillista saippuaa per 1L vettä) suihkutetaan kalvon pinnalle ja lasille ohut kerros (niin vähän, ettei liuos juuri valu).
  2. Kalvo asetellaan lasille, ja lastataan kiinni kumilastan avulla T-kuviota käyttäen (keskeltä yläreunaa ensin veto vasemmalle, oikealle ja alas, jonka jälkeen lähdetään etenemään symmetrisesti alaspäin vuorotellen vasemmalle ja oikealle lastaten).
  3. Olennaisinta on puhdistaa ja lastata ikkuna huolellisesti puhtaaksi ennen asennusta.

>> Linkki koko oppaaseen <<

Tummennuskalvot parvekkeelle, terassille ja muihin kodin ikkunoihin

Tavallisiin yksikerroslaseihin ja pieniin lämpölaseihin kustannustehokkain ratkaisu näkösuojaa ja lämmönestoa tuomaan ovat yleensä autojen tummennuskalvot. Alla olevat tummennuskalvot ovat nappivalinta esim. parvekkeelle, terassille, oviin, kodin saunaan ja pieniin 2-kerros lämpölaseihin. Valitse metallisoitu- tai keraaminen kalvo, mikäli haluat hyvän lämpösäteilyn torjunnan.

Peilikalvot kiinteistöihin

Alta löytyvät peilikalvot tarjoavat hyvän näkösuojan ja torjuvat metallisointinsa ansiosta tehokkaasti lämpösäteilyä. SB35 pronssin värinen peilikalvo torjuu myös elektromagneettista säteilyä. SkyFol SI- ja SB-sarjojen peilikalvot asennetaan ikkunan sisäpuolelle, mikä helpottaa asennusta. SkyFol XT S -sarjan kalvot asennetaan puolestaan ulkopinnalle, jonka ansiosta ne voidaan asentaa myös 3-kerroslämpölaseihin. Näissä kalvoissa on vahva peiliefekti.

Soveltuvuus eri lasityypeille

KalvoSB35SI20SI30XT20S
1-kerroslasiSopiiSopiiSopiiSopii
2-kerroslämpölasiSopiiSopiiSopiiSopii
2-kerroslämpölasi (low-e)Osittain sopivaSopiiSopiiSopii
3-kerroslämpölasi (low-e)Ei soviOsittain sopivaOsittain sopivaSopii

Selite:     Sopii   = Sopii     Osittain sopiva   = Osittain sopiva     Ei sovi   = Ei sovi

Neutraalit ja huomaamattomat auringonsuojakalvot kiinteistöihin

Auringon lämpösäteilyn, eli infrapunasäteilyn torjuminen onnistuu hyvin myös huomaamattomilla ja lähes läpinäkyvilläkin kalvoilla. Infrapunasäteilyn torjunnassa olennaista on kalvon metallisoitu- tai keraaminen rakenne, joka heijastaa (metallisoitu) tai imee (keraaminen) lämpösäteilyä itseensä.

Valitse meripihkan värinen P50 tai P75, mikäli haluat hillityn arvokkaan näköisen auringonsuojakalvon erinomaisella lämpösäteilyntorjunnalla.

Soveltuvuus eri lasityypeille

KalvoN50P50P75BBG 80%
1-kerroslasiSopiiSopiiSopiiSopii
2-kerroslämpölasiSopiiSopiiSopiiOsittain sopiva
2-kerroslämpölasi (low-e)Ei soviSopiiSopiiEi sovi
3-kerroslämpölasi (low-e)Ei soviSopiiSopiiEi sovi

Selite:     Sopii   = Sopii     Osittain sopiva   = Osittain sopiva     Ei sovi   = Ei sovi

Erikoiskalvot kiinteistöihin

SkyFolin laajasta valikoimasta löytyy myös hieman epätavallisempia kalvoja. XT16SPC on pleksipinnoille sopiva peilikalvo. DR05 on puolestaan kaksisuuntainen kalvo, vastaava kuin jota viranomaiset käyttävät kuulustelutiloissa yms. XT36DR on hillitympi kaksisuuntainen kalvo, joka sopii erinomaisesti kodin auringonsuojakalvoksi tilanteisiin, joissa halutaan säilyttää näkyvyys sisältä ulos mahdollisimman hyvänä, mutta näkyvyyttä ulkoa sisälle halutaan heikentää. SSI420 on peilaava turvakalvon ja auringonsuojakalvon yhdistelmä.

Soveltuvuus eri lasityypeille

KalvoDR05XT16SPCXT36DRSSI420
1-kerroslasiSopiiEi soviSopiiSopii
2-kerroslämpölasiSopiiEi soviSopiiSopii
2-kerroslämpölasi (low-e)SopiiEi soviOsittain sopivaSopii
3-kerroslämpölasi (low-e)Ei soviEi soviOsittain sopivaOsittain sopiva
PolykarbonaattiEi soviSopiiEi soviEi sovi

Selite:     Sopii   = Sopii     Osittain sopiva   = Osittain sopiva     Ei sovi   = Ei sovi

Koristekalvot ikkunoihin

SkyFolin laadukkailla somistekalvoilla saat tyylilteltyä ja koristeltua kodin ja toimiston ikkunat ja lasiovet. SkyFol M2 ja BLK kalvot ovat hyvin peittäviä, ja niillä on mahdollista luoda näköesteitä sisätilojen välille esimerkiksi toimistolla.

Kalvon tummuus ja valon läpäisy

Auringonsuojakalvojen nimen perässä ilmoitetaan yleensä jokin numero tai prosenttiluku. Tällä viitataan yleensä kalvon näkyvän valon läpäisykykyyn (VLT). Mitä pienempi tämä luku on, niin sitä vähemmän kalvo päästää valoa sisään ja sitä tummempi/peilaavampi kalvo myös on.

Mikäli haluat siis hillityn kalvon, valitse jokin kalvo jossa on suuri näkyvän valon läpäisy (esim. 50% tai 70%). Mikäli haluat peittävän kalvon, valitse kalvo pienellä valon läpäisyllä (esim. 5% tai 20%).

Skyfol kalvosimulaattori

 

Haluatko nähdä, miltä lopputulos tulee näyttämään ulkoapäin ja sisältäpäin katsottuna? Voit arvioida tätä Skyfol-kalvosimulaattorin avulla. Kalvosimulaattori näyttää kuvat lasista haluamallasi kalvolla — ulkoapäin ja sisältäpäin katsottuna.

Ikkunakalvo simulaattori