Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Vastauksen saat näkyviin klikkaamalla kysymystä. Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi, lähetä meillä sähköpostia osoitteeseen info@tummennuskalvot.fi tai soita numeroon 0456959409.

Voit, sävylasit ovat vain värjättyä lasia. Tummennuskalvot tarjoavat myös huomattavasti parempaa lämmön- ja uv-säteilyn torjuntaa verrattuna sävylaseihin.

Säästä riippuen lopullinen liimautuminen kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Avattavia ikkunoita ei tule avata ennen lopullista kuivumista. Lisätietoa saat tästä oppaasta.

Voit, mutta avattavia ikkunoita ei kannata avata ennen lopullista kuivumista.

Tummennuskalvot asennetaan aina ikkunan sisäpuolelle. Sitä ennen autokalvo kuitenkin muotoillaan ja leikataan oikean kokoiseksi lasin ulkopinnalla.

Nykyaikaisten liimausratkaisujen ansiosta kalvot kuivuvat jopa pakkasellakin. Tällöin kuitenkin autoa kannattaa pitää hetken lämpimässä ennen ulosajoa, jotta kalvot alkavat kunnolla liimautumaan.

Autokalvo ei ole vielä kuivunut kokonaan ja sen alla on yhä hieman kosteutta. Se kuitenkin haihtuu pois säästä riippuen muutamassa päivässä tai muutamassa viikossa. Tällöin myös sumuinen ulkonäkö katoaa. Lisätietoa löydät täältä.

Ei, sillä myymämme tummennuskalvot ovat varustettu naarmusuojatulla pintakerroksella.

Kesäisin kalvot heijastavat pois auringon lämpösäteilyä, joten säästät ilmastointikustannuksissa. Talvella autokalvot toimivat eristeenä ja auttavat pitämään lämmön auton sisällä, joten säästät myös lämmityskustannuksissa.

Tieliikennekäytössä olevien autojen etulasien tummentaminen on laissa kielletty. Täältä löydät lainsäädännön. 

Polykarbonaatin ja monien muiden muovilaatujen ongelmana on, että ajan saatossa ne päästävät lävitseen kaasuja, jotka voivat jäädä jumiin kalvon ja lasin väliin muodostaen kuplia. Tällöin ikkunoihin tarkoitettu tummennuskalvo ei ole hyvä valinta. Sen sijaan myymämme OptiCont ajovalokalvot sopivat myös polykarbonaattipinnoille.

Tummennuskalvot kutistuvat pääsääntöisesti vain yhteen suuntaan. Kun otat 50cm x 1,2m tummennuskalvon rullasta, ja asetat sen 45cm x 1,1m kokoiselle takalasille, tulee kutistettavat “aallot / kynnet” kerätä kalvon ylä- ja alareunaan. Ne kutistetaan kuumailmapuhaltimen avulla, ja lastalla lastataan aaltoja alaspäin tai ylöspäin kohti ala- tai yläreunaa – ei koskaan suoraan kohti sivuja (tällöin kalvossa oleva aalto muuttuu pillimäiseksi ja kalvo menee pilalle).

Kalvon tummuudesta kertoo sen prosentteina ilmoitettu valon läpäisyvyyskyky (VLT). Tummimmat myymämme tummennuskalvot ovat 5% kalvoja, eli ne päästävät vain 5% näkyvästä valosta lävitseen. 5% tummennuskalvoja meiltä löytyy usealta eri valmistajalta.