Autokalvot

Mitä eroa on halppiskalvoilla ja merkkikalvoilla?

naarmut tummennuskalvossa

Yleensä ensimmäinen kalvotusprojekti tehdään tummennuskalvoilla, joiden merkki on Biltema, Motonet tai Hong Kong.

Kalvoissa on kuitenkin paljon eroja, niin hinnassa kuin niiden ominaisuuksissakin.
Laadukkaat ammattilaiskäyttöön tarkoitetut kalvot ovat helpommin käsiteltäviä ja asennettavia. Niissä on tyypillisesti parempi suojakerros pinnalla (joka naarmuuntuu kyllä myös helposti huonoilla työvälineillä). Lisäksi kalliimmissa kalvoissa on yleensä parempi kutistumiskyky, joka onkin erittäin oleellista kun kalvoa asennetaan kuperaan takalasiin.

Asentamisessa on loppupeleissä kysymys puhtaista tiloista, oikeista asennustekniikoista ja näppäristä käsistä. Niitä eivät voi korjata kalliimmatkaan kalvot, vaikkakin ne helpottavat huomattavasti. Vanha kunnon harjoittelu, sekä meidän Jättiopas auton lasien tummennukseen auttaa asennustekniikoiden hallinnassa. Oppasta löydät myös vinkkejä pölyttömän asennustuloksen saamiseksi.

Kalvojen välillä on iso ero myös niiden kyvyssä torjua auringon lämpösäteilyä. Esimerkiksi myymämme Llumar ATR 5% -hybriditummennuskalvo torjuu auringon kokonaisenergiasta 67%, kun taas halvempien kalvojen tiedoissa ei yleensä edes mainita kyseistä lukua.

Halppiskalvojen yksi suurimmista heikkouksista selviää alla olevasta kuvasta.

Violetti tummennuskalvo

Tavaratalokalvoilla onkin taipumus muuttaa sävyään, tai tarkemmin sanottuna jopa väriään. Halpa tummennuskalvo muuttuukin yleensä violetiksi, kun sitä pommitetaan tarpeeksi auringon säteilyllä. Mikäli auton tulee näyttää hyvältä vielä vuoden tai parin kuluttua, ovat ammattilaiskäyttöön tarkoitetut kalvot usein selvä ratkaisu myös tee-se-itse-miehille tai -naisille.

Harjoitteluun tavaratalojen kalvot soveltuvat kuitenkin hyvin hintansa puolesta. Niillä harjoittelua voikin verrata juoksijaan, joka harjoittelee painavan selkärepun kanssa. Kun juoksu kulkee ylimääräisen taakankin kanssa, kulkee se varmasti hyvin myös ilman taakkaa.

Tuotteet