Autokalvot

Lasien tummentaminen hidastaa verhoilun haalistumista

lasien tummentaminen suojaa verhoiluja

Olet varmasti huomannut, että vanhemmissa autoissa verhoilut ovat usein todella haalistuneita. Selvän värieron voi myös huomata ottaessaan useita vuosia samassa paikassa pidetyn maton pois kovapuulattialta.

Matto on suojannut sen alla olevaa lattiaa auringon UV-säteilyltä, jonka ansiosta sen alle jäänyt osa lattiasta on säilyttänyt alkuperäisen värinsä paljon paremmin, kuin suoraan auringon säteilylle altistunut lattiapinta.

Samalla tavalla uv-säteily haalistaa myös auton sisätilojen istuimia ja muita verhoiluja. UV-säteet voivat myös aiheuttaa pinnoille halkeilua. Tämän lisäksi ne tietenkin ikäännyttävät myös ihoa. Skin Carcer Foundationin mukaan krooninen altistuminen ikkunan läpi tulevalle UVA-säteilylle voi nopeuttaa ihon ikäänytymistä jopa 5-7 vuodella.

Miten voin pysäyttää haalistumisen?

Kaikki kaupassamme myytävät tummennuskalvot pysäyttävät 99% tai enemmän auringon uv-säteilystä, joten lasien tummentamisella on mahdollista hidastaa huomattavasti verhoilujen haalistumista. Lasien tummentaminen auttaakin pitämään auton sisätilat alkuperäisen veroisessa kunnossa, ja tällä tavoin parantaa auton jälleenmyyntiarvoa.

Myymämme ikkunakalvot sopivat myös kodin- ja toimiston ikkunoihin, sekä muiden tasolasikohteiden tummentamiseen. Tällöin on kuitenkin varmistettava, että kyseessä ei ole lämpölasi tai low-e pinnoitettu lasi, sillä niitä varten on omat tummennuskalvonsa.

Cookie Box Settings