Autokalvot

Auton auringonsuojakalvo säästää polttoainetta

auton aurinkosuojakalvo

”Kalvotettu, auringossa lepäävä auto on todennäköisesti viileämpi kuin vieressä oleva auto, jossa ei ole auringonsuojakalvoja.”

Auton aurinkosuojakalvo on hinta-tehosuhteeltaan yksi parhaista tavoista viilentää autoa, vähentää polttoaineen kulutusta ja näin myös pienentää hiilijalanjälkeään. Aurinkosuojakalvo on huomattavasti parempi investointi kuin itse auto, ja se on näistä myös ainoa, joka maksaa itsensä takaisin.

 

Auton ilmastointi lisää polttoaineen kulutusta 5-25%

Auton laturi tuottaa moottorin liikkeestä energiaa, jota ilmastointi tarvitsee toimiakseen. Auton moottorissa tapahtuvan polttoaineen palamisen luomaa energiaa ei käytetä siis pelkästään auton liikuttamiseen, vaan myös ilmastoinnin ja muiden sähkölaitteiden käynnissä pitämiseen.

Ilmastointi lisää auton polttoaineen kulutusta n. 5-25% riippuen ilmastointilaitteen tehosta ja hyötysuhteesta. Mikäli ilmastoinnin käyttöä voidaan vähentää, pystytään säästämään huomattavasti polttoainetta.

 

Aurinkosuojakalvot vähentävät ilmastoinnin tarvetta

Normaalista auringon lämpösäteily pääsee suoraan ikkunan lävitse lämmittämään auton sisätiloja. Pelkät sävytetyt lasitkaan eivät pysäytä lämpösäteilyä. Aurinkosuojakalvot kuitenkin heijastavat autoon pyrkivää lämpösäteilyä takaisinpäin, jolloin auto pysyy viileämpänä.

Myymämme aurinkosuojakalvot heijastavat auringon energiasta takaisin 32-63%. Metallisoitu Llumar ATR -tummennuskalvomme heijastaa lämpösäteilyä paremmin, kuin normaali värjätty polyesterikalvo.

Helteellä aurinkossa olevan auton sisätilat voivat olla aurinkosuojakalvojen ansiosta jopa 5-20 astetta viileämmät, kuin tummentamattoman auton. Auton värikin vaikuttaa sen lämpiämiseen auringossa – valkoinen auto voi olla helteellä jopa 10 astetta viileämpi sisältä verrattuna mustaan.

Viileämpi auto kaipaa kuumempaa vähemmän ilmastoinnin käyttöä. Auton ikkunakalvoilla säästät paitsi ilmastoinnin tuomissa polttoainekustannuksissa, myös ilmastoinnin huolloissa. Ovathan autojen ilmastointilaitteet tunnetusti herkkiä joutumaan vikatiloihin. Käyttäessäsi niitä vähemmän, tarvitsee sinun myös huoltaa niitä vähemmän.

 

Vinkki

Vaikka et omistaisikaan ilmastointia, säästävät autokalvot todennäköisesti polttoaineitasi. Ikkunan auki pitäminen ajaessa luo ilmanvastusta, joka puolestaan lisää polttoaineen kulutusta.

 

Klikkaa itsesi verkkokauppaamme ja hanki laadukkaat auringonsuojakalvot.