Autokalvot

Aurinkosuojakalvojen sävyasteikko

llumar tummennuskalvo sävyt

Auringonsuojakalvojen tummuutta mitataan niiden valonläpäisykyvyllä. Tummin yleisesti käytössä oleva kalvo on 5% valonläpäisykyvyllä varustettu. Tässä tapauksessa kalvo päästää siis lävitseen 5% näkyvästä valosta. Autojen tehdassävytykset ovat tyypillisesti tehty noin 35% valoa läpäiseviksi. 20-35% valonläpäisyllä varustetut aurinkosuojakalvot ovat kaikista suosituimpia valintoja auton lasien tummennukseen vuodesta toiseen.

Verkkokaupan etusivulta löytyy jo toki asteikko tummennuskalvojen sävyille. Teimme kuitenkin postauksen aiheesta, jotta myös tummennuskalvojen sävyasteikkoja googlaavat löytäisivät sen paremmin. Tämä alta löytyvä asteikko on tietokoneella toteutettu, ja on siten aina parhaimmillaankin vain hyvä arvio kalvon sävystä. Lisäksi on huomioitava, että kuvan vaalea tausta saa kalvon näyttämään todellista vaaleammalta.
 
 
Aurinkosuojakalvojen sävyt

Otsikon alapuolelta löytyvässä kuvassa on myymämme Llumar ATR -kalvon neljä eri sävyä (5%, 20%, 35% ja 50%) aseteltuna ikkunalle taustaa vasten.

Galleriastamme voit yrittää etsiä oman automallisi, ja tutkia miltä oma auto näyttäisi eri tummuusasteilla.

Tummennuskalvojen läpi näkee hyvin sisältä päin ulos, ja ne pääosin torjuvatkin vain ulkoa päin tulevaa valoa. On kuitenkin huomautettava, että tummimmat auringonsuojakalvot saattavat heikentää näkyvyyttä erityisesti pimeässä. Tästä syystä etuikkunoiden tummentaminen onkin kiellettyä Suomessa.

Monissa muissa maissa, kuten esim. monissa Yhdysvaltojen osavaltioissa myös etuikkunat saa tummentaa, mutta kalvon tummuudelle on asetettu rajat. Suomessa auton takaikkunat saa tummentaa niin tummiksi kuin mieli tekee.

Verkkokaupastamme saat hankittua laadukkaat aurinkosuojakalvot autoosi. Lisäksi sivuiltamme löydät myös kattavan asennusoppaan.

Tuotteet